Mijn dividend inkomsten in 2020

Eén van de leukere aspecten aan beleggen vind ik de dividend uitbetalingen. In mijn keuze van aandelen houd ik daar dan ook wel een beetje rekening mee, naast het spreiden en de aankoopkosten. En daarnaast gebruik ik ook (vooral) mijn boerenverstand. Vanmorgen werkte ik mijn dividend-overzichtje bij. Kijk je mee?

Ik houd sinds ik startte met beleggen de dividendinkomsten bij. Of nee, beter gezegd: ik keek in 2018 een keertje terug en maakte een overzichtje dat ik sindsdien aanvul. De inkomsten uit dividend fluctueren enorm als je de verschillen per maand ziet, dat is de reden dat ik deze inkomsten gewoon weergeef in kwartalen. Kijk maar:

Best leuke bedragen, toch?

In totaal ontving ik in 2020 €2.166 ten op zichte van €1.167 in 2019. Een mooie stijging, en dát terwijl een aantal bedrijven echt beduidend minder uitkeerden. Vooral de REIT’s doen het minder goed, sinds de coronadip in het voorjaar. Maar hee, ik spreid, dus er bleef genoeg over.

Van die dik 2.100 euro zouden we best al een maandje kunnen rondkomen. In feite betekent dat dus dat ik voor een jaar zonder inkomen maar 11 maanden aan buffer zou hoeven te hebben. Een laatste maand uitgaven zou dan uit de dividenden betaald kunnen worden.
Maar voorlopig is dat niet nodig: ik verdien genoeg geld met mijn werk, dus die dividenden worden gewoon opnieuw geïnvesteerd. Een voorzichtige schatting leert me dat ik met de investeringen in beleggingen die ik in de afgelopen tijd deed en in de komende tijd nog van plan ben, in 2021 misschien wel rond de 3.000 euro kan verwachten, qua inkomsten uit dividend.

Toch leuk, dat gratis geld….!

8 gedachten over “Mijn dividend inkomsten in 2020

  1. Allereerst de beste wensen, maar eh moet het niet zijn 1.167 Euro uit 2019? Nu al dividend voor 2021 incasseren is wel heeeeel erg voorbarig.. En als het bedrag tov 2020 lager is moet je je echt zorgen maken.. 😉

    Like

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s