Goed nieuws

Ik loop nou al wel een hele tijd flink te doen, positief te denken, vooral mijn “blessings” te “counten”, maar toen ik er zojuist even stil van was en wat moest wegslikken bij het nieuwsberichtje dat waarschijnlijk al in april de eerste “gewone mensen” een vaccinatie kunnen ontvangen, en toen die vriendin me liet weten dat zij en haar gezin een negatieve testuitslag hadden en het met haar moeder, die wél positief testte, naar omstandigheden best goed gaat, wist ik het.

Ik ben gewoon wel toe aan wat goed nieuws. Dat “het” de goede kant op gaat. Dat de complotdenkers gewoon stil zijn. Dat er minder wantrouwen is – ook bij mij – en dat we gewoon iets liefs doen voor elkaar.

We lopen op een dun draadje, wij, de mensen die positief proberen te blijven en zich ondertussen gewoon aan die maatregelen houden die helemaal niet zo gewoon zijn. De moeders en de vaders die naar deadline toe werken met 24/7 een kind om zich heen. En die blijven genieten van dat kind, dat wel, maar eventjes “vrij” zou ook wel fijn zijn eigenlijk. De mensen die structureel overwerken en ook de mensen met geldzorgen die proberen de moed erin te houden. Het is niet makkelijk namelijk, allemaal.

Ik ben toe aan meer daglicht, lekker een middagje een boekje lezen in de zon. Of gewoon koffie en een taartje op een terrasje met een goede vriendin. Dat soort dingen.

Jij?

7 gedachten over “Goed nieuws

  1. In november stond op de routekaart vaccinaties dat mensen met een kwetsbare gezondheid jonger dan 60 pas in juni aan de beurt zouden zijn, na de gezonde ouderen. Nu lijkt het zo te zijn dat kwetsbaren onder 60 in feb of maart aan de beurt zouden komen en dat was voor mij echt heel fijn nieuws. Nog even afwachten maar het zou voor mij het zoveel makkelijker maken ook ivm al mijn zorgverleners. Mijn humeur sloeg direct om, wat kijk ik uit naar weer even naar vrienden, familie of supermarkt of andere winkel te gaan. Hier dus fijne avond achter de rug vol plannen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik snak naar ‘gewoon’. Gewoon gordijnen uitzoeken voor mijn nieuwe huis, gewoon naar de winkel om een paar zaken te bestellen. Gewoon naar de Gamma, Karwei om even wat spulletjes te halen. LIjkt me ZO heerlijk.

    Geliked door 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s