Wat er gebeurde in week 1

Zelfgebakken oliebollen, volgende keer ietsjes minder olie want die dingen drijven…

We begonnen het nieuwe jaar na een oudejaarsavond vol nostalgie: kaasfondue, zelfgebakken oliebollen, de laatste van Youp, bubbels en sterretjes. We gingen zelfs naar buiten om de buren een goed jaar toe te wensen. Alle oud-en-nieuw tradities van vroeger kwamen voorbij. En er was (veel te veel) hier en daar vuurwerk om ons heen.

De tussenstand van het spelletjestoernooi is 13 tegen 11. Ik won vaker met Skip-Bo, Zonne maakte me in met Qwixx. In Wie-Is-Het, Uno en Carcassonne lijken we behoorlijk tegen elkaar opgewassen te zijn.

De nieuwe naam voor diefje-met-verlos is “jachtseizoen” omdat er blijkbaar een voor ons totaal onbekend televisieprogramma is dat zo heet.

Zonne doet een typcursus. Ze zit op 70 aanslagen per minuut, level 8 is “opengespeeld” en nu heeft ze even geen zin meer.

Thuisonderwijs

Een meisje van negen werkt veel zelfstandiger dan een meisje van acht.

We hebben al meteen weer ritme.

Ik moet ineens pauzes nemen. Een fruitpauze zelfs. De school heeft nu namelijk niet alleen een takenlijst maar een tijdschema.

Superjuf heeft dit jaar een andere duo, supermeester. Met veel ict-vaardigheden. Dat gaat dus gesmeerd.

Ik werkte deze week iedere avond aan mijn deadline maar ik had wel mooi iedere middag vrij. Of de tweede helft van de middag dan toch in ieder geval. Op dinsdag en woensdag. En in de ochtenden kon ik eigenlijk best goed werken, beter dan ik verwachtte met een meissie om me heen. Maar naast die éne deadline heb ik gewoon nog ácht andere opdrachten lopen. Dan is zo’n eerste werkweek van het jaar best druk, zeker met een thuisblijfkind, dus ik werkte alle avonden door.

Leuke dingen uit de bucketlist

Vandaag gingen wij naar het avonturenbos en dat was de eerste bucketlistactiviteit die we bedacht hadden voor januari. Een vriendinnetje ging mee. De meiden kregen van mij Wie Is De Mol opdrachten. Er was niet eens een mol maar toch sloeg de mol toe en kregen ze in plaats van 2.000, slechts 300 punten. Dus nu moet ik – vermoed ik – de rest van de maand mol-opdrachten verzinnen voor de hele vriendinnengroep en ik zeg wel “moet ik” maar dat vind ik dus keileuk.

Momenten van blijheid

Vrijdag 1 januari, half 1 ’s middags. Op zolder. Terwijl ik onder het genot van een lekker kopje thee werkdingsboems, hoor ik Zonne met Ella in de woonkamer dansen en lachen.

Zondag 3 januari, ’s avonds 11 uur. Na een week uitstel boen ik de badkamer schoon en kijk ik voldaan om me heen.

Dinsdag 5 januari, kwart over 9. Een bericht van zakenrelatie Paul. We gaan weer samenwerken, ergens in Twente dit keer. Zonder reistijd. Digitale meetings. Stiekem ben ik blij met het idee dat ik niet steeds uren in de auto hoef voor een overleg.

Woensdag 6 januari. Ik kom thuis na een lang ochtendrondje met Pippa. Op de achtergrond hoor ik de klas van mijn kind. Over oppervlakte en omtrek, gaat het vandaag. Ik zet twee kopjes thee en breng er één naar mijn lerende kind. Gezellig.

Nee, ik ga niet iedere week een weekoverzicht maken. Maar dit was een prima week, die eerste zeven dagen van het jaar. Ondanks de drukte van zo’n eerste werkweek na kerst.

5 gedachten over “Wat er gebeurde in week 1

  1. Jachtseizoen is niet op TV, boomer 🙂 Dat is op YouTube. Maar eerlijk is eerlijk, ik vond het ook leuk toen mijn kinderen het me lieten zien, na me voor boomer uitgemaakt te hebben. Er gaat een opsporingsteam met een bus vol hulpapparatuur achter een boef (uiteraard een BN-er) aan die elke 10 minuten zijn locatie uitzend met een tracker, en het team moet die boef binnen 4 uur opsporen. De kinderen kunnen dit dus met behulp van hun telefoon ook thuis spelen. Van mij mogen ze daarmee hun telefoontijd overschrijden, omdat ze dan lekker buiten zijn, en achter elkaar aanzitten.

    Like

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s