Van de nood een deugd maken

Nog nooit verdiende ik zo veel geld als in het laatste kwartaal van vorig jaar. Tot dit kwartaal dan, want dit kwartaal komt er nog zo’n 70% méér geld binnen dan in het vorige kwartaal.

Dat zijn echt bizarre bedragen. Met de omzet uit deze eerste drie maanden van het jaar, zou ik al wel een jaar kunnen rondkomen. De rest is extra. Ondertussen heb ik mijn inkomstenbuffer van een jaar, ook bij elkaar gespaard en spaarde ik een mooie pot voor de aanschaf van een eventuele nieuwe camper én het opknappen van mijn tuin.

Wel beloof ik mezelf inmiddels bijna dagelijks dat ik het nooit meer zo druk wil hebben als nu. En dat beloof ik Zonne ook. Dagelijks. Over een paar weken heb ik meer tijd. Dat betekent dat ik mensen die daarnaar vragen, vertel dat ik op zijn vroegst in mei weer tijd heb voor eventuele nieuwe opdrachten. Voor mij zit daar geen druk op. Ik heb mijn kostje al verdiend dit jaar, immers.

Waar ik vorig jaar, nadat de pandemie ons in zijn greep nam, me nog even zorgen maakte om mijn omzet, blijkt het omgekeerde het geval geweest te zijn. Ik maak dus maar van de nood een deugd, ik werk. We kunnen toch nergens naar toe, immers. Dus Zonne ging tijdens de voorjaarsvakantie uit logeren en ik werkte. Ik werk veel, te veel. Maar goed. We hebben corona, we zijn voorlopig nog even thuis.

Nu werken betekent volgend jaar minder werken. En deze twee goede jaren zorgen ervoor dat ik uiteindelijk misschien wel vier jaar eerder met pensioen zou kunnen.

Een maandje nog. Een paar weekjes. In ieder geval deze deadline en die van volgende week. En die van half maart.

Nog drie deadlines en daarna werk ik weer wat minder. Maakt niet uit, voorlopig zit Nederland toch nog op slot. Toch?

6 gedachten over “Van de nood een deugd maken

 1. Same here, we zijn allebei maar wat meer werk gaan aannemen wat er is toch niets te doen… kinderen hebben we wat extra speelgoed/werkjes gegeven die voor een langere tijd uitdagend zijn (en nee, geen videogames), want ook zij gaan al maanden haast nergens naar toe. Verder elke dag even wat langer naar buiten, maar ook dat staat extra werken niet in de weg, sterker nog, dat dekt niet eens de reistijden uit het ‘normale’ leven 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Wow, wat goed dat je zoveel werk en geld binnenhaalt. Zit jij in de juiste branche qua opdrachten of is het toeval dat er nu zoveel werkaanbod is?
  Nieuwe camper…lijkt me super. Wil je eenvoudig of lekker luxe en groot? (elke trekking van de Staatloterij denk ik: als het de hoofdprijs wordt dan komt er ook een camper)

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik had een ouwe volkswagenbusje, een volgende mag ietsjes luxer zijn. Met wc, bijvoorbeeld. En dat het niet lekt. Maar campers zijn duur, dus we gaan maar effe kijken waar we op uitkomen.

   Like

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s