Lamlendig

Weet u wat wij dit weekend deden?

Niets.

Helemaal niets. Na een jaarlang volhouden liet ik mijn opvoedprincipe van overdag geen schermen los. We keken naar slechte series op tv. We deden stomme computerspelletjes. We haalden samen de was af en vouwden het op. We gingen een paar keer lang wandelen met Pippa. We bakten poffertjes en aten die op. Ik belde een uur lang met mijn zus.
Tot zover de hoogtepunten van dit weekend.

Want weet je, eigenlijk ben ik wel uitgewandeld. Ik heb een jaar lang geroepen dat het zo’n cadeau is om op loopafstand van het bos te wonen en ja dat vind ik nog steeds hoor, echt. En ja ik zie deze hele coronatijd als één grote marshmellowtest en onthoud me graag van uitspraken in de trant van “IK SNAP NIETS VAN DIT BELEID: WAAROM ZUS WEL EN ZO NIET?!”. Ik roep geen ikke-ikke-ikke en ik doe niet boos.

Ja ik vind Hugo wel een beetje sukkelig communiceren, klopt. En ja ik wil ook gewoon “mijn normale leven terug”. Maar ik denk dat het niet zo veel zin heeft om boos te worden op anderen, daarmee krijgen we “ons normale leven” niet sneller terug of zo.

Dus houd ik me aan de regels en probeer positief te blijven. Echt.

Maar dat lukte me dus even niet dit weekend.

Ik verveelde me mensen. Ik verveelde me deaud. Nou heb ik eigenlijk best genoeg te doen in het weekend: huishoudelijke klusjes en ook is er altijd wel weer een werk-deadline die met rasse schreden dichterbij komt. Maar tja in het weekend loopt er hier in huis ook een kind rond en dan is het toch een beetje “not done” om mezelf op zolder op te sluiten met één of ander rapport en haar maar een beetje aan haar lot over te laten.

Maar wat doe je dan, in zo’n coronaweekend? Eerlijk gezegd kan ik geen spelletje en geen puzzel meer zien. Als hondenbezitter loop ik nu al jaren trouw mijn hondenrondjes maar om dat nou als belangrijkste activiteit van de dag te zien, daar word ik eerlijk gezegd ook niet echt blij mee.

Ik heb me rot verveeld dit weekend en Zonne ook. Het wordt vast beter, echt. En ik krijg vast wel weer wat ideeën. Maar niet dit weekend. Dit weekend was stom.


Naschrift: u wilt me nou vast allerlei goedbedoelde tips geven. Maar eerlijk gezegd zit ik niet te wachten op tips. Ik baal gewoon even en dat mag ik van mezelf.

15 gedachten over “Lamlendig

 1. Herkenbaar hoor…. hier moest dochter t/m dit weekeinde in quarantaine wegens een uitbraak op school. Wat maakte dat we alleen een schichtig rondje om het dorp deden.

  Gelukkig was de test negatief. Maar speeltuin en vriendjes waren verboden terrein ivm de Schoolsluiting… het was ook hier een stom weekeinde.

  Stomme corona ook, met dat stomme gewandel….

  Geliked door 1 persoon

 2. De foto en je tekst deden me meteen denken aan de tekst van Pink Floyd in het liedje Wish you were here:
  we are just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year. Running over the same old ground. What have we found? The same old fears, wish you were here!

  Geliked door 1 persoon

 3. Geweldig die afbeelding er boven. Alleen maar telkens dezelfde rondjes kunnen zwemmen. En de behoefte om er uit te springen. Ik zag jullie al even voor me. Met zijn drieën over de rand heen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ook hier (in Mozambique) ronden we binnenkort de kaap van 1 jaar ‘corona-maatregelen’. Omdat het bijna altijd mooi weer is en we een grote tuin hebben (met zwembad) voelt het vast anders dan in Vlaanderen of Nederland – met z’n bubbels, winter enzovoort.
  Ook hier avondklok (21u maar omdat het al rond half 7 (nu) of 5u (juli en augustus) donker is heb ik er zelden ‘last’ van. Wij gaan standaard vroeg naar bed omdat de wekker ook standaard om kwart over vijf afloopt. Het grootste verschil: geen weekenduitstappen naar het strand, het Krugerpark, Swaziland enzovoort. Ook hier: geen bioscopen, geen theaters, geen concerten, geen grote familiebijeenkomsten. Wel alle winkels open en de meeste restaurants tot 20u
  Lesgeven is bijna altijd online. Dat spaart veel reistijd, tolgelden en benzine.

  Geliked door 1 persoon

 5. ik mis ook vooral de musea en efteling (om de hoek, met abonnement ons vaste wandel/speeltuinrondje) inmiddels. Winkels kan ik blijkbaar prima missen, ook fijn om te weten. Verder zou ik het leuk vinden om weer eens écht met vrienden om de tafel te zitten,al is het fijn dat iedereen er nu wel online makkelijk bij kan zijn, ook zonder oppas.
  Daarnaast heb ik natuurlijk een gouden ongewenste tip, maar die zal ik voor me houden!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ah, het lag dus niet aan mij, het lag dus aan het weekend.
  Misschien omdat de lockdown jarig was, dat we het vierden met een extra stom weekend.
  Troost je, we zitten er allemaal gezamenlijk doorheen te zitten…

  Geliked door 1 persoon

 7. Verfrissend eerlijk en ook heel herkenbaar.
  Al die mooie dagelijkse eenvoudige dingen, zijn echt nog steeds mooi, maar de keus is wel beperkt. Een museumbezoek heb ik op een of andere manier heel veel zin in, terwijl ik hooguit twee keer per jaar in een museum kwam. Of naar de bioscoop, lijkt me ook leuk. Dierentuin. Zelfs een pretpark lijkt me wel wat, en ik hou niet van pretparken 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Zo’n weekend moet ook gewoon kunnen toch. Je bent mens, hoera! Hebben we allemaal weleens. Ik had ‘m vorig weekend ook. Geen idee wat ik met mezelf aan moest, laat staan met de rest van het gezin. This too shall pass.
  En zo zie je maar: er ging niemand dood van niets-nuttigs-doen of van teveel schermtijd 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. Helemaal begrijpelijk!! Ik vind het ook moeilijk vol te houden. Ik wil ook graag hele stomme dingen doen zoals winkelen bij de Blokker. Want na mijn verhuizing heb ik dingen nodig!! En ik HEB al heel veel digitaal gedaan, maar….IK WIL NIET MEER DIGITAAL…… Ik wil naar de winkel…. klink ik als een dreinerige kleuter. Maar ik wil ook weer lekker op een terrasje en veel vrienden tegelijk ontmoeten ….
  Ik houd het ook vol maar weet soms van gekkigheid niet meer wat ik moet verzinnen. Ik heb veel gelezen en ja heerlijk! Maar nu ben ik een beetje uitgelezen…. en ik schilder… maar ja da’s ook in mijn eentje…. Ik zie m’n volwassen kinderen. Maar een voor een. Ik wil ze weer samen hebben… Zucht…. maar t zal nog wel effe duren helaas pindakaas. Dus ik begrijp je en waarschijnlijk vele met mij.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn hoogtepunt was vrijdag een tijdslot van 20 minuten in de kringloopwinkel. Toen ik er arriveerde ( 20 min rijden) bleek ik bij het verkeerde filiaal, dus elders, gereserveerd te hebben. Mijn dag was oprecht verpest. Is toch ernstig! Ook hier moet de puf inmiddels uit mijn tenen komen.

   Groetjes Jacq.

   Geliked door 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s