Even geen dringende taken

Nog een paar weekjes, dan hangt ‘ie weer…!

Vandaag stuurde ik de conclusies van een rapport naar mijn tekstschrijfster, ter check en verbetering van de tekst. En toen waren er geen werktaken meer. En morgen ook niet. Behalve dan de BTW-aangifte maar daar doe ik morgen een half uurtje over.

En als er geen werktaken zijn dan zijn er altijd wel huishoudelijke taken. Maar dit weekend poetste ik de wc en badkamer al en maakte ik zelfs de koelkast en de oven van binnen schoon. Ik ruimde mijn kruidenkastje op: alles eruit, even fris maken met een sopje en alles afvegen en weer terug in die kast. Er zijn (tientallen) jaren geweest dat ik dat niet deed. En ik ben ook bij met de was. Dus ik maakte de magnetron schoon, deed een paar nieuwe viltjes onder de vaakst gebruikte stoelen, keek om me heen en zag dat het goed was.

En als er geen werktaken of huishoudelijke taken zijn dan is er altijd wel iets in de tuin. Maar afgelopen weekend keek ik al op mijn tuinkalender en rondde ik alle apriltaken af. Het overpotten van de kamerplanten, daar vond ik het nog net iets te koud voor. Dus dat klusje stelde ik uit tot hogere temperaturen.

En als er dan geen werktaken, huishoudelijke taken of tuinklusjes zijn dan heb ik altijd nog mijn vrijwilligerswerk. Inmiddels ben ik voorzitter van de ondervereniging en er is altijd wel wat te doen. Dus ik pleegde een telefoontje, deed wat lobbywerk en stuurde wat mailtjes weg.

Dus toen dat allemaal gedaan was en ook de hond was al twee keer uitgelaten, toen was het drie uur in de middag en ik was vrij. En ik had ook al vooruit gekookt, de mexicaanse ovenschotel met tortillachips-en-kaas on top hoefde alleen maar in de oven geschoven te worden, om een uur of vijf.

Helaas was het net niet lekker genoeg om buiten te gaan zitten met een boekje. Dus ik ben in het zonnetje gaan zitten, in de hangstoel, met een boek.

Ja, dat gaat wel weer wennen, dat ik het niet meer zo druk heb. Het goede nieuws is namelijk ook nog eens dat mijn financiële zaakjes prima in orde zijn. Ik zou het de rest van het jaar kunnen uitzingen met de nog lopende lange-termijn-opdrachten.

Dus morgen ga ik de schuur maar eens opruimen of zo, als ik zin heb. En als ik géén zin heb dan is dat ook goed. Dan lees ik een boek.

6 gedachten over “Even geen dringende taken

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s